צילום אוכל מדריך | מלי ארואסטי - צילום מקצועי
top of page

צילום אוכל - מדריך

צילום אוכל, אחד מתחומי הצילום הלוהטים והנחשקים ביותר, אין טבח שלא מצלם את פרי ידיו ואין אמא שלא מתעדת את הבישולים בבית, אז לפניכם מדריך שימושי לכל אחד שמבשל או אוכל שיעזור לכם לצלם טעים יותר.

mister_malabi_mali_aroesti_10bis_A40A888

מיסטר מלבי,

צולם עבור תן ביס

ריכזתי קצת חומר, טיפים וטריקים בנושא צילום אוכל, מוזמנים לקרא בעיון או לדלג למה שמעניין אתכם. אשמח לשמוע הערות ורעיונות נוספים. המדריך מיועד לצילום עם כל מצלמה, גם פלאפון וגם מצלמת DSLR.

חצובה

כדאי לדייק את הצילום ולשים לב לפרטים הקטנים ביותר חשוב שנוכל להסתכל על אותה התמונה ולשפר אותה. החצובה היא קונספט, אפשר להשתמש גם בכסא או שולחן כדי לדאוג שהמצלמה לא תזוז. בצילום אוכל יש התייחסות לפרטים הקטנים ביותר לכן זה הצעד הראשון.

זווית הצילום

תמיד מומלץ לשבור את הכללים, אבל לפני ששוברים אותם צריך לדעת מה הם. גם בצילום מזון כמו בצילום מוצר, יש חשיבות לזווית הצילום. לדוגמא לרוב כוסות שתייה ובקבוקים מצלמים בצורה ישרה, ממול המוצר ולא בזוית, ואילו פיצות נוטים לצלם מלמעלה, ב"טופ שוט". לכן, רצוי להסתכל על רפרנסים ולחשוב מה זוויות הצילום הנכונה, כאשר בדרך כלל מצלמים בזוית של 45 מעלות, כאילו אנחנו יושבים ליד שולחן ומסתכלים על המנה שלפנינו.

סושי - צילומים לפריים סושי סר

צילום סושי מזווית נמוכה

צולם עבור פריים סושי בר

קומפוזיציה

בעולם הצילום, קומפוזיציה היא למעשה התשובה לשאלה, איך אנחנו מעמידים ומסדרים את התמונה. מה רואים בה, איפה נמצאת המנה, (מומלץ להכיר את חוק השלישים) אם יש אלמנטים נוספים בתמונה, מה ה"קרופ" (החיתוך) של הפריים וכדומה. אבל השאלה החשובה למעשה היא מה הסיפור של המנה שלנו, מה אנחנו רוצים להגיד, מה מיחד אותה?
ישנם מספר דברים שכיחים בעולם הזה של צילום אוכל, וחשוב להכיר ולפעמים להוסיף ולהשתמש בהם. 
המרכיבים של המנה, לעיתים מוסיפים מסביב למנה אלמנטים מהמרכיבים שלה, הירקות שממנה היא מוכנה, גבינה, עלים ירוקים שיש בסלט. צילום פסטה נהוג בהרבה מהפעמים להוסיף בזיליקום, צילום גלידה עם תוספות. נשמע אלמנרי, אבל מחשבה נוספת יכולה להביא עוד רעיונות.
ניתן להוסיף לסיפור גם אלמנטים שמסמלים את המקום, האווירה או העדה של המנה. 
רעיון אחר של יצירת עניין הוא הצגת התהליך של האוכל, מזון הוא חומר שעובר תהליכים מאוד מהר, הוא נוזל, מתקשה, מתפרק, ויש עניין רב להראות זאת, נזילה של שוקולד מתוך עוגה, ביס שנעלם מפיצה, פירורים של עוגייה, כל זה יוצר סיפור ועניין.
חשוב לנסות שוב ושוב עוד ועוד רעיון ועוד זווית עד שמגיעים לקומפוזיציה שאוהבים.

צילום מנות מסורתיות באל טראס

צילום טופ שוט עם ידים

מנות מסורתיות באל טארס

צולם עבור תן ביס

סטיילינג

צעד אחד קדימה של הקומפוזיציה יקרא סטיילינג, לעולם הזה יכנס גם איך ממקים את המנה וגם האלמנטים העוטפים, רקע, צלחת, סכום, מגבת ועוד ועוד. כאשר כל אלמנט שנכנס לתמונה ניתן ורצוי לחשוב אם ואיך הוא תורם לאווירה בתמונה. אם הצבעים מתאימים, אם החומר ממנו מיוצר מתאים וכדומה. הסטיילינג הוא לא רק באלמנטים שמסביב למנה אלא ישנה גם התייחסות למנה עצמה, אם היא בנויה נכון וטוב. אפשר לקחת לדוגמא צילום המבורגר, בוידאו הבא ניתן לראות איך מתייחסים לכל אלמנט קטן בעיצוב המנה. 
 

במקרים רבים יש איש צוות נפרד, סטייליסט שיעשה את העיצוב אבל לעיתים הצלם אחראי גם על התחום הזה.

תאורה

מטרת התאורה היא ליצור אור, אבל גם צל, המשחק בין האור לצל יוצר עיניין ואווירה, גם בצילום אוכל ניתן ליצור בעזרת תאורה אווירות שונות, אווירה חדשה של קיץ, אווירה חמה של חורף ,תחושה של בוקר לצילום ארוחות בוקר, או אווירה חמימה של חורף למשקאות חמים. כל אחד מאלו ניתן ליצור עם תאורה מתאימה. 
לא נכנס כאן לפרטים, אבל טיפ חשוב להתחלה שיכול לשפר את הצילום הוא לא להאיר את המנה מקדימה אלה דווקא מהצד או מאחור כדאי ליצור יותר צללים ועיניין. 


מדריך לתאורת אוכל
 

השראה

זה טיפ כללי למעשה, שעוזר בהרבה תחומים של צילום. כאשר רוצים לצלם משהו, מומלץ להתחיל לחשוב לבד, מה הכיוון ומה הרעיון ואחר כך לחפש גם השראה ורעיונות נוספים. 
מצרפת כאן לינקים לכמה אינסטגראמים מעולים בנושא אוכל, אבל השראה כמובן יכולה להגיע מכל מקום.

 

foodfluffer

thebiteshot

זהו, כבר נגמר?

הגעתם לסוף, כל הכבוד, מקווה שהחכמתם מעט, עולם צילום האוכל הוא אין סופי, 

אשמח לשמוע הערות ושאלות.

מוזמנים להציץ בעמוד אינסטגרם אוכל שלי

וגם בעמוד האוכל כאן באתר

שלכם 

מלי

bottom of page